8 مهر ماه بزرگداشت مولانا ( قونیه )

8 مهر ماه بزرگداشت مولانا ( قونیه )

بزرگداشت مولانا

هشتم مهر ماه هر سال در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت مولوی ثبت شده است، جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا در 6 ربیع الاول سال 604هجری در شهر بلخ دیده به جهان گشود و از مشهورترین شاعران ایرانی تبار پارسی می باشد.

مولانا و آثارش

جلال الدین محمد بلخی که به مولانا معروف است و از شاعران مشهور ایرانی در قرن 9 بوده است، مولانا در شهر بلخ متولد شده و در همان سنین کودکی به شهر سمرقند سفر کرده و در آنجا سکونت گزیده اما چیزی نگذشت که این شهر را ترک کردند و به سمت شهر قونیه در ترکیه امروزی رفتند و اکنون نیز آرامگاه وی در قونیه ترکیه می باشد.

آثار مولانا عبارتند از: مثنوی معنوی که به زبان فارسی می باشد، غزلیات شمس که مولانا به نام مراد خود شمس سروده، رباعیات که حاصل اندیشه های خود مولاناست، فیه ما فیه که به نثر می باشد و حاوی تقریرات مولانا است، مکاتیب که نامه های مولانا می باشد و مجالس سیعه که سخنان مولانا در منبر می باشد.

قونیه کجاست؟

قونیه کجاست؟ شهر قونیه در مرکز استان قونیه و در کشور ترکیه واقع شده است که آرامگاه مولوی و شاعر پارسی زبان نیز در قونیه قرار گرفته است.شهر قونیه یکی از بزرگترین شهرهای ترکیه و هفتمین شهر پرجمعیت این کشور به حساب می آید، شهری واقع در جنوب منطقه میانی آناتولی که عمده مساحتش از فلات ها و دشت ها تشکیل شده است.برای آشنایی بیشتر با شهر قونیه ترکیه در ادامه با ایران نیهون همراه باشید.

شهر قونیه، آرامگاه مولوی

شهر قونیه یکی از شهرها و مقصدهای محبوب گردشگری برای کسانی است که به دنبال آرامش و محیطی آرام می گردند، این سرزمین با پوشش گیاهی قوی و خاک مناسب از نظر کشاورزی جایگاه مهمی در ترکیه داشته و بخش های جنوب این شهر با رشته کوه های طاروس احاطه شده است.قونیه شهری تاریخی بوده که در گذشته پایتخت سلاطین روم بوده است و یادگاری های زیادی از گذشتگان و دوران سلجوقی در آن باقی مانده است اما بیشترین محبوبیت این شهر به آرامگاه شاعر و صوفی پارسی زبان خود که در زمان سلجوقی در این شهر زندگی می کرده می باشد.

شهر قونیه

شهر قونیه با جمعیتی بالغ بر 1.2 میلیون نفر هفتمین شهر پر جمعیت ترکیه به حساب می آید، شهری اقتصادی و توسعه یافته از لحاظ صنعتی که جزء پرجمعیت ترین شهرهای ترکیه نیز به شمار آمده است.قونیه دارای آب و هوای سرد و خشک می باشد که تابستانی گرم دارد و میانگین دمای هوا در زمستانش حدود منفی 2 تا 4 درجه است که باعث شده تابستان های گرم و زمستان های سرد را مردم قونیه تجربه کنند.

نام قدیمی شهر قونیه، ایکونیون بود و در لغت به معنای شمایل می باشد.با توجه به آنچه در اساطیر یونان آمده است بر این شهر اژدهایی وارد شده که گاه گاهی به شهر حمله می کرده و برخی از زنان و دختران را می بلعید که پرسیوس پسر ژوپیتر این اژدها را می کشد و مردم شهر برای تشکر و قدردانی از پرسیوس تصویری از او را به یکی از دروازه های شهر آویزان کردند و نام شهر نیز به همین دلیل ایکونیون نام گذاری شده است.

با توجه به کاوش های اخیر باستان شناسان قونیه یکی از مراکز شهری جهان است که قدمت آن به 3 هزار سال قبل از میلاد باز می گردد، خواهرخوانده های قونیه خوی، نیشابور و بستان آباد شهری در آذربایجان شرقی می باشد.قونیه از جمله شهرهای تاریخی ترکیه می باشد که مردمش هنوز که هنوزه فرهنگ مشرق زمین را حفظ کرده اند و مردم دیدگاه های مذهبی و اسلامی عمیقی دارند و ساکنان آن متدین تر از سایر شهرهای ترکیه هستند.

حمل و نقل در ترکیه از طریق مینی بوس ها دولموش، اتوبوس های شهری عمومی، تراموا و تاکسی امکان پذیر می باشد اما از آنجایی که تمامی مراکز گردشگری آن در مرکز شهر قرار گرفته است مسافران و توریست ها می توانند با پای پیاده از همه ی این جاذبه ها دیدن کنند.

فستیوال و رویداد ها

از فستیوال ها و رویداد های جالب شهر قونیه می توان به مراسم بزرگداشت مولوی در 8 مهر، جشنواره بین المللی نصرالدین هوجا ( ملانصرالدین)، گردهمایی عکاسان ملی بی شهیر، جشنواره گیلاس سفید، جشنواره سوئوک سو، جشنواره هندوانه، جشنواره توت فرنگی و جشنواره فرهنگ و … اشاره کرد.

0 0 رای
امتیاز بدهید
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات