موزه مردم شناسی بوشهر (عمارت طاهری)

موزه مردم شناسی بوشهر (عمارت طاهری)

خرید بلیط هواپیما
خرید بلیط قطار
خرید بلیط اتوبوس
تور
تور استانبول
توضیحات:

عمارت طاهری

بوشهر شهری قدیمی است، شاهدش بقایای شهر «رام‌اردشیر»، آرامگاه «گوردختر» و «قبرستان شغاب» است که قدم تشان به دوره ساسانی و اشکانی می‎رسد. علاوه بر آن، بوشهر را شهر دریا و نخلستان نیز می‌دانند با آثار تاریخی چون عمارت ملک، بافت تاریخی، بازار بوشهر، قبر ژنرال، گورستان انگلیسی‌ ها و موزه مردم‌ شناسی که هر ساله میزبان گردشگران زیادی است.

در جاده ساحلی محله بهبهانِ بوشهر عمارتی زیبا به رنگ سفید قرار دارد که مانند همه خانه‌ های قدیمی بوشهر از سنگ‌ های آهکی مرجانی ساخته شده است. این عمارت به «عمارت امیریه» معروف است. سال‎‌ها بعد شخصی به نام طاهری این عمارت را خرید و به این نام یعنی «عمارت طاهری» نیز معروف شد. زمین این بنا از تاجر بوشهری آقای «جمشیدیان» خریداری شد و دستور ساخت این ساختمان خوش نقش و نگار توسط «احمد خان دریابیگی» حکمران کل بنادر و جزایر خلیج فارس در سال 1317 هجری قمری صادر شد که ساخت آن دو سال یعنی تا سال 1319 طول کشید. این ساختمان در اصل دارالحکومه بوشهر محسوب میشده است.

 دوره پهلوی اول زمانی که «سید حسین سعادت» شهردار این منطقه شد بلدیه‌ی شهر یا همان شهرداری امروزی را در این ساختمان مستقر کرد. این بنا، عنوان شهرداری را بعد از انقلاب اسلامی نیز حفظ کرد تا این‌که در سال 1376 مسئولین استانداری بوشهر به پیشنهاد اداره میراث فرهنگی و بنیاد ایرانشناسی در صدد بر آمدند تا آن را به موزه مردم ‎شناسی تبدیل کنند. هدف از موزه مردم‌ شناسی این بود که جلو ه‎هایی از زندگی مردم بوشهر با آداب و رسوم شان در این مکان به نمایش درآید و در نهایت موزه در سال 1378 افتتاح گردید.

این بنای دو طبقه با 10 اتاق، در هر طبقه دارای یک حیاط مرکزی است که اتاق ها دور تا دور حیاط قرار دارند. در طبقه دوم بالکنی چوبی قرار دارد با چشم‌انداز زیبایی از آبیِ دریا که چشم هر بیننده‌ ای را مسحور می ‎کند. این ساختمان دارای اتاق بزرگی است که احتمال می ‎دهند شاه نشین یا محل پذیرایی مهمانان بوده است.

اکنون تمام این ساختمان از حیاط گرفته تا طبقه اول و دوم تبدیل به موزه شده است. وارد حیاط که می شوید ابزار آلات کشاورزی و ماکت لنج به عنوان یکی از میراث ناملموس ایران که ثبت جهانی شده است، دیده می‌ شود. در طبقه اول نقشه‌ های هوایی بندر بوشهر، ماکت بافت تاریخی فرهنگی شهر معروف به چهار محل، تابلوهای تصاویر آثار تاریخی طبیعی، اتاق آب، مطبخ یا آشپزخانه، اتاق حنابندان و در طبقه دوم آن چند نمونه از مشاغل مربوط به بازار قدیم، صنایع دستی، اتاق نشیمن بوشهری و اتاق موسیقی سنتی و آئینی بوشهر ساخته شده است.

در راهرو و بالکن طبقه دوم نمونه‌ هایی از آبزیان خلیج فارس و صنایع‌دستی دریایی به نمایش گذاشته شده است. عمده مصالح به کار رفته در این بنا سنگ ‎های مرجانی، گچ، چوب ساج و صندل است. ستون های جلوی ساختمان از جنس چوب ساج است و برای جلوگیری از رطوبت دریا، اطراف ستون با الیاف درخت نارگیل پوشانده شده است و روی آن را با تزئینات گچی اندود کرده‌اند. این اثر در نوزدهم اردیبهشت سال ۱۳۷۸ با شماره سند ۲۳۱۹ در فهرست آثار ملی به ثبت سیده است.

منبع : visitiran.ir/fa

دیدگاه‌ها
اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی
شرح تجربه
تجربه
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:140 Stack trace: #0 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(140): strtoupper(NULL) #1 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(150): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(123): WP_Rocket\En in /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 140