آنچه می خوانید! ...
دریاچه زریوار
دریاچه زریوار (زریبار) یکی از رویاییترین و زیباترین دریاچه های ایران است، برای معرفی بهترین زمان سفر و دیدن دریاچه زریبار و پوشش گیاهی، آبزیان، پرندگان و پستانداران ساکن با ایران نیهون همراه باشید.
دریاچه زریوار کجاست؟
تالاب آب شیرین زریبار یا زریوار یکی از زیباترین جاهای دیدنی کردستان شهرستان مریوان است، آب دریاچه زریبار از تعدادی چشمه کفجوش و بارش باران تامین می شود و در فصل زمستان سطح دریاچه یخ می زند. طول دریاچه زریبار 5 کیلومتر و عرض آن 1.6 کیلومتر است. البته وسعت دریاچه بستگی به تغییرات حجم آب در فصول مختلف متغییر است.
یک از شگفتی دریاچه زریوار وجود جزیره های متحرک آن است که این جزیره ها از ریشه های درهم تنیده و گیاهان حاشیه دریاچه ساخته شده اند و با جریان آب و باد از کنار دریاچه جدا می شوند و به وسط دریاچه می روند که وسعت این جزیره های شناور و کوچک گاه به 20 متر می رسد.
مردم محلی این دریاچه را افسانه ای و سرشار از رازها و داستان ها می دانند دلیل افسانه ای بودن دریاچه زریبار را خودجوش بودن و اینکه بدون هیچ رودخانه ای آب آن تهیه می شود.
بهترین زمان برای دیدن از دریاچه زریوار
برای دیدن تالاب زریوار می توانید فصل های بهار و تابستان را انتخاب کنید که با وجود چشم اندازهای طبیعی دریاچه و آب و هوای معتدل همراه با نسیم خنکی است که شما را مجذوب این منطقه فوق العاده زیبا می کند.
پوشش گیاهی
از پوششهای گیاهی دریاچه زریبار میتوان به گیاهان شناور چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونههایی از گیاهان خاردار و از گیاهان حاشیهای میتوان به گونههای نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفتبند، پیچکها، لویی و بزواش، جگن و نعناع اشاره کرد.
آبزیان
گونههای بومی : سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی، ماهی گامبوزیا
گونههای غیربومی : ماهی آمور سفید، کپور آیینهای، کپور معمولی، کپور سرگنده و فیتوفاک اشاره کرد. ضمناً یک گونه مارماهی، ۵ گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون شناسایی شدهاست.
پرندگان
بیش از 31 گونه پرنده بومی و مهاجر در این منطقه زندگی می کنند که از این تعداد 14 گونه بومی و الباقی پرندگان مهاجر هستند.
اردک سرحنایی و سرسبز (Anos platyrhynchos)، اگرتها، بوتیمار بزرگ و کوچک، انواع چنگر، پرستوهای دریایی، کشیم بزرگ (Podiceps cristafus) و کشیم کوچک (Tachybaptus ruficolis)، کاکائیها، حواصیل خاکستری، خوتکا، گیلار، و پرندگان شکاری همچون سنقر تالابی و دلیچه از گونههای با اهمیت و ارزشمند این تالاب بهشمار میآیند.
پستانداران
روباه قرمز، خرگوش، گراز و گربه وحشی.