خرید بلیط هواپیما
خرید بلیط قطار
خرید بلیط اتوبوس
تور
تور استانبول
توضیحات:

سی و سه پل

شهر اصفهان جاهای دیدنی فراوانی دارد که یکی از زیباترین و معروف آن سی و سه پل یا پل الله‌وردی‌خان می باشد. این پل زیبا در تاریخ 15 دی سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. برای آشنایی بیشتر با ایران نیهون همراه باشید.

تاریخچه 

این پل  در دوران صفویه و به دست الله وردی خان اوندیلادزه بر روی رودخانه زیبای زاینده رود ساخته شد. سی‌وسه‌پل 33 دهانه ، 295 متر طول و 14 متر عرض دارد .در دوران شاه‌عباس سی‌وسه‌پل ۴۰ دهانه داشت و به‌مرور زمان با کشت درختان و انحراف آب بعضی از دهانه‌ها متروکه شد.

این پل به نامهای سی و سه پل ، پل شاه عباسى، پل الله وردی خان – پل جلفا – پل چهل چشمه نامیده می شود.

از این پل به عنوان طولانی ترین پل زاینده رود نام می برند.

با انعکاس تصویر آن در آب منظره ای  وصف نشدنی جلوی دید همگان است.

در زمان شاه عباس، پلان اصلی شهر اصفهان، چهار باغ بود که از دو محور عمود بر هم تشکیل می شد. سی و سه پل در امتداد یکی از این محورهای اصلی قرار گرفت تا چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا، باغ هزارجریب، عباس آباد و محله جلفا وصل کند.

پیاده روی پل 99 طاقچه دارد که قبلا در آن تابلو های نقاشی وجود داشته است. در جلوی سی و سه پل مجسمه اسب سوار رضاشاه بر روی یک ستون به ارتفاع 5 متر بوده که امروزه اثری از آنها نیست.

در گذشته این پل دارای 6معبر بود،راه وسط مخصوص عبور سواره و گردونه ها بود و دو طرف پل که از میان تابلو های نقاشی عبور می کرد مخصوص پیاده روی بود.

اما در حال حاضر تنها دو معبر پیاده رو باقی مانده ،یکی در بالا که روباز است و و دیگری که مسقف است و در میان پایه های پل و نزدیک بستر رودخانه ایجاد شده است.

معماری

معمار این بنای تاریخی فردی به نام حسین بناء اصفهانی بوده که شاهکاری همچون مسجد شیخ لطف الله را نیز در کارنامه خود دارد.برای ساخت این پل ، برخلاف پل های دیگر ،عریض ترین قسمت رودخانه زاینده رود را انتخاب کردند زیرا این قسمت رودخانه در بستری کم عمق و وسیع قرار گرفته و چشم اندازی عالی دارد.

برای ساخت سی‌وسه‌پل از  سنگ، آجر، ملات ساروج و گچ استفاده‌شده است. ساروج از ابتکارات معماران ایرانی می باشد که مخلوطی از خاک رس ،آهک و خاکستر و نوعی ملات قدیمی به نام لویی است. بر اساس نظر کارشناسان ، پایه و فونداسیون این پل به‌گونه‌ای ساخته‌شده که رطوبت، دوام و استحکام آن را افزایش می‌دهد .به همین دلیل است که در طولانی مدت آب رودخانه خللی به آن وارد نکرده است.

مشکلات

متاسفانه این روزها حال سی‌و‌سه‌پل خوب نیست.

حفر تونل مترو در 40 متری سی و سه پل و خشک شدن آب زاینده رود و عوامل محیطی دیگر باعث شده تا این اثر تاریخی در معرض خطر باشد.

اما همچنان گردشگران بسیاری را به سوی خود می کشاند.

آدرس

آدرس : خیابان کاوه، خیابان چهارباغ،میدان انقلاب سی و سه پل
دیدگاه‌ها
اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی
شرح تجربه
تجربه
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:140 Stack trace: #0 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(140): strtoupper(NULL) #1 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(150): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(123): WP_Rocket\En in /home/iranniho/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 140