قلعه الموت

راهنمای سفر به قلعه الموت قزوین

خرید بلیط هواپیما
خرید بلیط قطار
خرید بلیط اتوبوس
تور
تور استانبول
توضیحات:

قلعه الموت یکی از قلعه های تاریخی کشور می باشد که در منطقه الموت، شمال شرقی روستای قصر خان و در استان قزوین واقع شده است. برای دیدن قلعه الموت که یکی از جاهای دیدنی تاریخی قزوین می باشد باید از میان جاده باریک کوهستانی و پر پیچ و خم بگذرید و به پای قلعه برسید و از آنجا از صف پله های سنگی عبور کنید و به بالای قلعه بروید. برای آشنایی بیشتر با قلعه الموت قزوین در ادامه با ایران نیهون همراه باشید.

قلعه الموت یا دژ الموت

قلعه الموت در گذشته مقر حسن صباح بوده و یکی از زیباترین قلعه های برجای مانده از گذشتگان و دوره اسماعیلیان می باشد، ارتفاع این قلعه از سطح دریاهای آزاد 2163 متر و بلندی صخره های اطراف این قلعه 200 متر می باشد.برای رسیدن به قلعه الموت باید از جاده ایی باریک عبور کنید، این جاده کوهستانی از نرمه گردن شروع شده و به طرف غرب گسترش پیدا کرده است.کشیدگی صخره های اطراف قلعه شمال شرقی به جنوب غربی بوده و رنگ صخره های آن سرخ و خاکستری است.

در اصطلاح تاریخی دژ یا قلعه به ساختمانی گفته می شد که از لحاظ استحکام بسیار محکم و قوی بوده است، در ایران سابقه ساخت قلعه ها یا دژ ها به پیش از اسلام بازمی گردد و یکی از آثار تاریخی و معماری مهم می باشد که کاربرد های متفاوتی برای آن ها در نظر گرفته می شده است.بنابر گزارش باستان شناسان در سال های اخیر گفته می شود که از این قلعه در گذشته به عنوان زندان استفاده می شده است و اما تنها کاربرد این کهن دژ زندان نبوده است و افرادی دیگر نیز در آن زندگی می کردند که جایگاه اجتماعی ویژه ایی داشتند.

قلعه الموت یا دژ الموت کجاست؟

قلعه الموت حدود 4 ساعت از تهران و حدود 2 ساعت تا 3 ساعت از قزوین فاصله دارد، این قلعه تنها یک راه ورودی در گوشه شمال شرقی خود دارد که برای این چنین دژ عظیمی نکته ای قابل توجه می باشد.درست در دامنه جنوبی کوه خندقی بسیار وسیع کنده شده که راه نفوذ به قلعه بسته شود، خندق های دیگری در دیگر دامنه های قلعه وجود دارد که امکان رفت وآمد به قلعه را محدود کند و این نشان از اهمیت قلعه الموت در زمان خود داشته است.

حسن صباح ( رهبر فرقه اسماعیلیه )

قلعه ای که در حال حاضر ما از آن خرابه ایی میبینیم دژی استوار با تاریخی پر فراز و نشیب می باشد، دژی که به نام حسن صباح رهبر فرقه اسماعیلیه در دوران سالجوقی نیز معرفی شده است و به آن قلعه حسن صباح نیز می گویند.بعد از تصرف قلعه الموت توسط حسن صباح این قلعه به مرکز نظامی این فرقه تبدیل شد و شروع به تبلیغ عقاید اسماعیلیه کردند.اما سرگذشت غم انگیزی در انتظار این قلعه بوه است و مغولان تمام آن را به آتش کشیده اند و از آن ویرانه ساختند، پس از آن در دوره ی صفویه بازسازی های انجام شد و آنجا را به زندان تبدیل کردند.و اما چیزی که ما در حال حاضر از آن همه ابهت و استواری می بینیم ویرانه ای بیش نیست که سرگذشت این قلعه را به بدترین حالت ممکن رقم زده است.

معماری قلعه الموت

معماری و سبک ساخت قلعه الموت از دو بخش شرقی و غربی با ارتفاع حدود 120 متر تشکیل شده است، دورتا دور این قلعه پرتگاهی است که تنها از سمت شمال شرقی یک ورودی دارد و در بخش جنوبی قلعه نیز یک اتاقی ساخته شده است که گفته می شود نگهبانی بوده است.در قسمت شمال غربی این قلعه 2 تا اتاق وجود دارد که در یکی از این اتاق ها یک گودال آب کوچک است که با حوض جنوب غربی قلعه مرتبط بوده و در زمان بارندگی ها پر آب می شده و گمان می رود که این بخش از قلعه همان جایی است که حسن صباح چندین سال در آن زندگی کرده است.

قلعه بالا و قلعه پایین

به دلیل شکل قرارگیری قلعه بر روی صخره، این قلعه به دو بخش قلعه بالا و قلعه پایین تقسیم شده است.ملات مورد استفاده در این قلعه از سنگ، ملات گچ، آجر، کاشی می باشد و در بخش هایی نیز از سفال استفاده شده است.

بهترین فصل سفر

قلعه الموت با قرارگیری در منطقه ایی کوهستانی و سردسیر کمی زمان سفر کردن را محدود کرده است، بهترین زمان سفر به این جاذبه زیبا و دیدنی قزوین بهتر است در اواخر بهار و اوایل تابستان که هوا معتدل می شود باشد.

جاذبه های دیدنی اطراف قلعه

یکی از زیباترین جاذبه های که بعد از قلعه الموت در این منطقه همانند نگینی می درخشد، دریاچه اوان است.بعد از آن آبشار ورچر با ارتفاع 30 متری در روستای رزجرد نیز جایی است که ارزش وقت گذاشتن و دیدن را دارد.

کجا را برای اقامت و بازدید از قلعه الموت انتخاب کنیم؟

در سفر خود به قزوین و برای بازدید از جاهای دیدنی آن بخصوص قلعه الموت اگر نیاز به استراحت و حتی شب ماندن داشتید می توانید به هتل های شهر قزوین یا اقامتگاه سنتی قلعه الموت در روستای گازرخان بروید.

مسیر دسترسی به قلعه الموت

برای رسیدن به قلعه الموت باید ابتدا از اتوبان تهران به کرج تا استان قزوین ادامه بدهید، نرسیده به قزوین جاده ایی فرعی وجود دارد که به جاده فرعی الموت می رسید.بعد از طی 85 کیلومتر و جاده ایی کوهستانی به شهر معلم کلایه که رسیدید 10 کیومتر بعد از آن به دو راهی می رسید که یکی از آن ها شما را به پای قلعه الموت می رساند.

دیدگاه‌ها
اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی
شرح تجربه
تجربه
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها