خرید بلیط هواپیما
خرید بلیط قطار
خرید بلیط اتوبوس
تور
تور استانبول
توضیحات:

روستای آهار یکی از بهترین جاذبه‌های طبیعی اطراف تهران است. این روستا در بخش رودبار قصران منطقه شمیرانات قرار دارد و از مقاصد محبوب کوهنوردان به شمار می‌رود. اگر پایتخت نشین هستید یا قصد سفر به تهران دارید، گذراندن یک روز در این طبیعت بی نظیر پیشنهاد می شود. برا ی آشنایی بیشتر با این روستای زیبا با ایران نیهون همراه باشید.

روستای آهار کجاست؟

در منطقه رودبار قصران نزدیک شمیرانات روستایی به نام آهار وجود دارد، که به عنوان بزرگترین روستای این شهر مطرح است. طبیعت و آب و هوای این منطقه برای ساکنین تهران دود زده  فوق العاده است. این روستا بهترین گزینه برای یک آخر هفته عالی است طبیعت. روستای آهار مدیون رودخانه هایی است که از دو طرف آن می گذرد. نام یکی از معروف ترین روخانه های گذران از این روستا “شکرآب” است. رودخانه شکرآب با ۱۵ کیلومتر طول، معروف‌ترین رودخانه در روستای آهار است. این رود از دامنه‌های کوه  صندوق چال سرچشمه می‌گیرد و در طول مسیر خود در دره‌های کوه  تار چشمه ، از روستاهای زیادی می گذرد.

یکی دیگر از دلایل شهرت این روستاعلاوه ه بر رودخانه های پرآب ، جلوه اش در سومین فصل سال است، روستای آهار در پاییز به زیباترین شکل خود می رسد و مناظری چشم نواز برای گردشگران رقم می زند.

روستای آهار

دیدنی های آهار و شکراب

این روستای بی نظیر مناطق دیدنی دارد که می تواند روز زیبایی را برای گردشگران رقم بزند.

مسیر آهار به شکرآب

روستای شکرآب و مسیرهای غربی آن در قدیم  محل گشت و گذار و شکار پادشاهان قاجار بوده که در فصول مختلف سال برای خوشگذرانی به شکرآب می آمدند. هنگامی که پیاده از آهار به سمت شکرآب حرکت می کنید، از کوچه باغ های تماشایی عبور می کنید که لذت گشت و گذارتان را دو چندان می کند. در اطراف مسیری که طی میکنید، باغ های گیلاس و آلبالو را می بینید.

مسیر آهار به شکرآب یکی از مسیرهای جذاب و دیدنی برای پیاده روی است و مناظر چشم نواز کوه های مرتفع اطراف، درختان و راه هموار و خاکی از دلایلی هستند که باعث می شوند انگیزه گردشگران برای حدودا 2 ساعت پیاده روی چندبرابر شود. ورزشکاران و کوهنوردان بسیاری از آهار به سمت توچال، سی چال، قزقونچال و یا قلعه دختر می روند که می توانید با آنها همراه شوید.

مسیر آهار به شکرآب جاده ای مالرو در کنار رودخانه است که به راحتی می توانید از آن عبور کنید. هر جا که به دو راهی رسیدید باید مسیر مستقیم را انتخاب کنید و راه خود را در امتداد رودخانه ادامه دهید. پس از حدود 1 تا 1.5 ساعت پیاده روی، به یک پل می رسید و پس از آن به یک دو راهی دیگر برخورد می کنید.

حالا یک رودخانه و آبشار کوچک را در سمت راست خود می بینید و چند کلبه هم در بالا دست به چشم می خورد. در اینجا از مسیر رودخانه اصلی جدا شوید و مسیر پاکوب را به سمت بالا و سپس راست ادامه دهید. کمی بالاتر ابتدا چند چشمه را می بینید که آب آن ها از لوله جاری است. پس از گذر از کنار این چشمه ها و حدود 20 دقیقه پیاده روی به امامزاده ای می رسید که مشخصه روستای شکرآب است.

آب و هوای روستای آهار

طبیعت روستای آهار بسیار چشم‌نواز است و رودخانه‌های خروشان در اطراف این روستا سبب خنکی هوای این منطقه در فصل‌های گرم سال می‌شوند. این رودخانه‌ها سراسر دامنه‌ها و دره‌های اطراف روستای آهار را سیراب می‌کنند و باعث سرسبزی این نواحی می‌شوند.

روستای آهار را کوهستان‌های بلند احاطه کرده‌اند و ارتفاع بالای این روستا سبب سردی و یخبندان در این منطقه از اواخر پاییز تا پایان زمستان می‌شود. در فصل تابستان گرمای هوا آزار دهنده نیست.

هوای بهار در روستای آهار بسیار ملایم و دلنشین است و فصل تابستان نیز شب‌های خنکی دارد. به‌دلیل اقلیم این منطقه سرمای هوا از نخستین روزهای فصل پاییز آغاز می‌شود و بارندگی‌ها تا پایان سال ادامه دارند. متوسط بارش سالانه برف و باران در این روستا بیش از ۶۰۰ میلی‌متر است.

بهترین زمان سفر به روستای آهار

بهترین زمان برای لذت بردن از طبیعت روستاها فصل‌های بهار و پاییز هستند. از اواخر فصل بهار و اوایل تابستان میوه‌های رنگارنگ در سراسر روستای آهار به چشم می‌خورند و باغ‌های آلبالو تماشایی می‌شوند.

روزهای نخست بهار هوا در این روستا هم‌چنان سرد است و برای تماشای درختان پر شکوفه باید اردیبهشت ماه به این روستا بروید. از اواخر بهار درختان میوه می‌دهند و باغ‌ها از گیلاس‌ و آلبالو پر می‌شوند. با شروع فصل تابستان درختان میوه یکی یکی به بار می‌نشینند و می‌توانید از باغداران میوه‌های طبیعی و خوش طعم بخرید.

در فصل پاییز طبیعت روستای آهار رنگارنگ می‌شود. برای علاقه‌مندان به عکاسی فصل پاییز بهترین زمان سفر به روستای آهار است. قدم زدن میان طبیعت رنگارنگ و زیبای این روستا در فصل پاییز حال و هوای خاصی دارد.

امامزاده طاهر و زاهد

در میان باغ های شکرآب، مقبره دو تن از بزرگان به نام های طاهر و زاهد قرار دارد که قدمت بنای آن به دوران قاجار بازمی گردد و محل مناسبی برای استراحت کوهنوردان و گردشگران است. این امامزاده دارای سرویس بهداشتی، مغازه برای خرید خوراکی و امکانات اولیه است و می توان در آنجا اقامتی کوتاه مدت داشت.

کوهنوردان این  امامزاده را  برای استراحت  انتخاب می کنند و در سکوها و محل های تعبیه شده بساط خود را پهن می کنند. در محوطه امامزاده رستوران کوچک و محلی وجود دارد که چای، آب معدنی و … به فروش می رساند. اگر به موقع برای ناهار برسید می توانید از دیزی این رستوران لذت ببرید. بعد از امامزاده می توانید به سمت آبشار حرکت کنید. در این مسیر یک کافه رستوران کوچک وجود دارد که  می توانید از آن تخت اجاره کنید.

 آبشار شکرآب

بعد از امامزاده، اگر مسیر ادامه دهید به یک دوراهی می رسید. مسیر سمت راست به آبشار پرآبی می رسد و مسیر سمت چپ راهی برای صعود به قله توچال است. اگر سمت راست را انتخاب کنید بعد از حدود 10 دقیقه پیاده روی به دره ای سرسبز می رسید که آبشار زیبایی در آن قرار دارد.  این آبشار حدود ده متر ارتفاع دارد و در دو کیلومتری آهار واقع شده است. غیر از این آبشار، یک آبشار فصلی موسوم به آبشار چهل پله نیز در همین حوالی و در دامنه‌های کوه قلعه دختر آهار قرار گرفته و مجموعه‌ای از آبشارها را شامل می شود.

آتشگاه قصران

آتشگاه قصران بنایی به جامانده از دوره پیش از اسلام است که در منطقه رودبار قصران قرار دارد و مرکز دینی و آیینی زرتشتیان این محل در پیش و پس از اسلام بوده است. در افسانه های محلی گفته می شود که در گذشته های دور دختر و پسر جوانی عاشق یکدیگر بودند و با هم به کوه فرار کردند. آن ها به محل آتشگاه رفته و با شیر آهوها و سنگ و خاک کوه بنایی را ساختند. این دو عاشق سال‌ها با عشق آتشین با دو ایزد ناهید و مهر که دو فرشته مذکر و مونث زرتشتی بوده‌اند روزگار گذرانده و سپس از دنیا رفته اند.

مسیر دسترسی به روستای آهار

روستای آهار در منطقه‌ای به ارتفاع ۲,۱۴۰ متر از سطح دریا و موازی با منطقه تجریش در شمال تهران و در فاصله ۲۳ کیلومتری از شمال غربی گلندوک در لواسان قرار دارد. این روستا در محل تلاقی دو تنگه میان دهستان ده تنگه و قله‌های توچال با مرز شهرستانک واقع شده است.

برای رسیدن به روستای آهار باید خود را به بزرگراه شهید بابایی در شمال شرقی شهر تهران برسانید. در این بزرگراه تا ورودی جاده لشگرک برانید و سپس به این جاده وارد شوید. از ابتدای جاده لشگرک تا روستای آهار ۳۳ کیلومتر راه پیش رو دارید. پس از رسیدن به پلیس راه انتهای این جاده مسیر خود را در جهت فشم ادامه دهید. با گذشتن از حاجی آباد و اوشان و پیش از رسیدن به فشم باید به خروجی «دره بهشت» وارد شوید. این جاده فرعی شما را به روستای آهار می‌رساند.

آدرس : تهران، شهرستان شمیرانات، منطقه رودبار قصران، روستای آهار

نکته آخر

طبیعت زیبای آهار همواره پذیرای گردشگران و ورزشکان می باشد اما ما هم برای حفظ و نگهداری این طبیعت زیبا کوشا باشیم. از پراکندن زباله در اطراف روستا بپرهیزیم. همچنین هنگام سفر به روستای آهار بهتر است وسایل زیر مثل : آب آشامیدنی، کفش مناسب پیاده روی، کوله پشتی، وعده های غذایی، دوربین، پتو و لوازم خواب، لباس گرم و همچنین کیسه زباله به همراه داشته باشید.

دیدگاه‌ها
اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی
شرح تجربه
تجربه
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها