جزیره هندورابی
جزیره هندورابی کجاست؟ جزیره هندورابی یکی از جزایر حوزه خلیج فارس است که شامل جزیره کیش و شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان می باشد، جزیره هندورابی در حد فاصل جزیره کیش جزیره لاوان واقع شده است و تا جزیره کیش 28 کیلومتر فاصله دارد.با شنیدن نام این جزیره در لحظه اول امکان دارد فکر کنید که راجب جزیره ای در هند یا هرجا غیر از ایران صحبت می کنیم اما این جزیره با نام عجیب و غریبش در جنوب کشورمان واقع شده است، برای آشنایی بیشتر با جزیره هندورابی در ادامه با ایران نیهون همراه باشید.
هندورابی به چه معناست؟ با توجه به اسناد قدیمی وجه تسمیه این جزیره بر اساس یک افسانه محلی نام گذاری شده، هند و رابی اسم یک زوج عاشق بوده که در این جزیره ساکن بوده اند.هلندی ها در سال 1645 نام این جزیره را هورن گذاشته و قبل تر نیز به عنوان ابرون یاد شده است.
موقعیت جغرافیایی جزیره
جزیره هندورابی در میان مسیر دو جزیره کیش و جزیره لاوان واقع شده است، طول این جزیره 7 مایل و عرض آن 4 مایل می باشد و وسعت کلی آن 22 الی 23 کیلومتر می باشد.فاصله هندورابی تا جزیره کیش 28 کیلومتر و تا بندر لنگه 133 کیلومتر می باشد، جزیره هندورابی تا حدودی سرزمینی هموار و بدون عوارض طبیعی می باشد.
در سر شماری سال 1395 جمعت هندورابی 191 نفر بوده که 141 نفر آن مرد و 50 نفر آن زن هستند، اکثر اهالی این منطقه ماهیگیر و عرب تبار هستند و گویش آنها فارسی و عربی می باشد. فعالیت اقتصادی مردم این جزیره کم جمعیت صید ماهی و غواصی است.
ویژگی های جزیره هندورابی
در جزیره هندورابی روستایی با نام هندرابی وجود دارد که در نزدیکی این روستا خرابه هایی مربوط به یک روستا که در قدیم با نام الدورات شهرت داشته یافت شده است، اما در 1 کیلومتری جنوب غربی روستای هندرابی قریه دیگر وجود دارد که با نام الصراه شهرت یافته و درآن آثار زندگی در دوران بسیار دور یافت شده است.زمانی که پرتقالی ها کنترل مناطق جنوبی کشورمان را به دست گرفتند جزیره هندورابی یکی از پایگاه های لشگری و بازرگانی آن ها بود و در این جزیره سازه ها و تاسیسات دفاعی مسکونی و دفاعی بنا کردند که خرابه های این سازه هم اکنون در جزیره قابل مشاهده است.
منابع تامین آب در این جزیره بسیار کم است و آب آشامیدنی و مصرفی آن از طریق چاه و آب انبار و برکه تامین میشود و به دست اهالی آنجا می رسد و اگر قصد بازدیید از این جزیره را دارید حتما آب آشامیدنی با خود ببرید، سازه های خانه ها در این جزیره از مصالح بوم آورد سنگ و گل و گچ می باشد. مسیر دسترسی به این جزیره از طریق قایق های چارتری موجود در اسکله ماهیگیری کیش می باشد و یک ساعت و نیم وقت برای گشت و گذار و مشاهده این جزیره دارید.
سواحل هندورابی
در سواحل جزیره هندورابی در قسمت های شمالی که کم عمق تر بوده و عمق آن بین 5 تا 8 متر است می توانید شنا کنید این در حالی است که در سواحل شرقی و جنوبی بین 8 تا 18 متر عمق دارد و مناسب شنا نیست اما شانس دیدن ستاره ماهی ها در این سواحل وجود دارد.تنوع جانوری در این جزیره بسیار زیاد است و سواحل شمالی آن پر از مرجان و در آسمانش می توان شاهین و باز را مشاهده کرد.
این جزیره با اینکه همانند جزایر دیگر کیش پر رونق و شلوغ نیست اما زیبایی های خاص خود را دارد و یکی از جاهای دیدنی کیش می باشد که ارزش وقت گذاشتن و بازدید را دارد، یکی از جاذبه های این جزیره تماشای تخم گذاری لاک پشت ها است که از نیمه اسفند شروع شده و تا نیمه خرداد ادامه دارد.اما بهترین زمان سفر به کیش و این جزیره از اذر تا فروردین می باشد در بقیه روزهای سال برای رفتن به این جزیره تورهایی وجود دارد اما به دلیل شرجی بودن هوا و شرایط نامناسب در این جزیره گردشگران و مسافران سمت این مقصد نمی روند.