ساحل درک
روستای درک و ساحل مجاور آن، همان جایی است که آب دریا با شنهای کویری برخورد میکند. وجود نخلستانها و شن با پسزمینه دریا، مسافران بسیاری را به این ساحل در منتهیالیه جنوب شرقی ایران می کشاند.
روستای درک زرآباد در استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی سواحل مکران قرار دارد. این ساحل از توابع شهرستان کنارک به شمار میرود و در فاصله ۱۷۰ کیلومتری غرب چابهار و ۱۲۰ کیلومتری کنارک واقع است. روستای درک نیز در جاده ترانزیتی بندرکنارک به بندرجاسک قرار دارد و نزدیکترین نقطه استان سیستان و بلوچستان به تنگه هرمز به شمار میرود.
درک نزد مردم بلوچ به معنی سکونت در کنار دره تلقی میشود. ساحل بکر درک، چهار شکل از انواع ساحل را در خود جای داده است. ساحل صخرهای، ساحل ماسهای، ساحل شنی و ساحل مرجانی که در فاصله نزدیک به هم قرار گرفتهاند.
یکی از شگفتی های این جاذبه گردشگری، وجود چاه هایی با آب شیرین و زلال در روستای درک است که قرارگیری آنها در نزدیکی دریا و آب شور آن جالب توجه است. انواع درختان گرمسیری در گوشه و کنار به چشم میخورند که از آب همین چاه ها آبیاری میشوند.
روستای درک مقصدی برای گردشگری سلامت هم به حساب می آید. رمل های سفید که زیر آفتاب ساحل گرم میشوند، برای بهبود دردهای عضلانی و استخوانی بسیار مفیدند. از همین روست که گردشگران زیادی با طلوع آفتاب به سمت این رملها رفته و با قرار دادن دست و پای خود زیر شنها، دردهای خود را بهبود میبخشند.
مردم درک بلوچ هستند. لباس رایج در میان مردان روستا لباسهای سفید و شلوارهای لیفهدار است. زنان نیز با لباسهای فوقالعاده زیبای سوزندوزی شده رنگارنگ در زیر آفتاب ساحل زندگی میکنند.
شغل بیشتر اهالی ماهیگیری است. اما به لطف چاههای آب شیرین کشاورزی نیز در روستای درک رواج دارد. مهماننوازی اهالی روستا زبانزد گردشگرانی است که حداقل یک شب در آنجا اقامت کردهاند و از سفره بلوچی با غذاهای پرادویه آن بهره بردهاند.
روستای درک 405 نفر جمعیت دارد و 104 خانوار در این روستا زندگی میکنند.
منبع : visitiran.ir/fa