آنچه می خوانید! ...
فرودگاه گرگان
فرودگاه بینالمللی گرگان (یاتا: GBT، ایکائو: OING) (Gorgan International Airport) این فرودگاه بین شهر گرگان و آق قلا (کیلومتر 7 جاده آق قلا) قرار دارد و قدمت آن به بیش از۵۰ سال قبل یعنی در سال های دهه ی ۱۳۳۰ باز می گردد.
اطلاعات تماس فرودگاه
آدرس : گرگان، کیلومتر7جاده آق قلا فرودگاه بین المللی گرگان
اطلاعات پرواز : از داخل استان 199 – 31220199 – 017
شماره هاي تلفن خانه : 31220000-31220001 – 017
شماره دور نگار : 32244506 – 017
پست الکترونیکی : Gorgan.info@airport.ir
سایت فرودگاه : gorgan.airport.ir
کد یاتا : GBT
کد ایکائو : OING
ارتفاع از سطح دریا : ۱۲ متر
فاصله هوایی تا تهران : ۲۹۹ کیلومتر معادل ۵۲ دقیقه پروازی
مسیرهای پروازی فرودگاه
هواپیمایی ایران ایر : فرودگاه مشهد، مهرآباد، فرودگاه تبریز، فرودگاه رشت
هواپیمایی آسمان : فرودگاه مشهد، فرودگاه مهرآباد، فرودگاه زاهدان
هواپیمایی کیش ایر : فرودگاه کیش، فرودگاه مهرآباد
هواپیمایی قشم ایر : فرودگاه مهرآباد، فرودگاه بندرعباس، فرودگاه زاهدان
هواپیمایی پویا ایر : فرودگاه مهرآباد، فرودگاه بندرعباس، فرودگاه مشهد، اکتائو قزاقستان
هواپیمایی ماهان ایر : فرودگاه مهرآباد فرودگاه مشهد، فرودگاه اصفهان
هواپیمایی آتا ایر : فرودگاه مهرآباد، فرودگاه مشهد، فرودگاه تبریز، فرودگاه بغداد و نجف
هواپیمایی زاگرس : فرودگاه بغداد و نجف
هواپیمایی وارش : فرودگاه مهرآباد، فرودگاه مشهد، فرودگاه کیش
تاریخچه فرودگاه
فرودگاه گرگان یکی از فرودگاه هایی است که قدمت آن به ۵۰ سال قبل بر میگردد. این فرودگاه ابتدا در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار و دو باند خاکی چمنی به شکل متقاطع و به طول ۱۰۰۰ متر احداث شد. فرودگاه به عنوان یک پایگاه جهت هواپیماهای سمپاش شرکت هواپیمایی خدمات ویژه وابسته به وزارت کشاورزی و همچنین در مقطعی توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن وقت به منظور مبادلات پستی مورد استفاده قرار داشت و تا سال ۱۳۷۴ فاقد هرگونه تجهیزات فرودگاهی و ناوبری بوده است.
در سال ۱۳۷۴ با تامین اعتبار ده میلیارد ریالی ساخت فرودگاه جدید گرگان آغاز شد. این مرحله از پروژه در ابتدا با ساخت باند به طول ۲۳۰۰ متر آغاز شد. طی سال های ۷۵ الی ۷۹ و با اختصاص اعتبارات ملی و استانی سایر بخشهای فرودگاهی از جمله سطوح پروازی، ترمینال، نصب تجهیزات ناوبری، نصب و راهاندازی رادار در ارتفاعات درازنو، روشنایی باند و همچنین توسعه اراضی فرودگاه از ۱۰۰ هکتار به ۲۹۴ هکتار آماده بهره برداری شد. در بهمن ماه ۱۳۷۹ فرودگاه جدید گرگان با انجام دو پرواز در هفته در مسیر تهران-گرگان-تهران عملیاتی شد. از سال ۸۹ تاکنون نیز با توجه به افزایش تقاضای سفر هوایی، پروازها از دو پرواز در هفته به ۷۰ پرواز افزایش یافته است.
توسعه فرودگاه بین المللی گرگان با توجه به مولفه هایی همچون موقعیت استراتژیک گلستان در همسایگی با کشورهای CIS، انتخاب یک منطقه آزاد در داخل استان، وجود قومیت های ترکمن و قزاق در استان و پتانسیل های طبیعی و گردشگری این منطقه و همچنین کشاورزی پر رونق آن، میتواند به عنوان کلید توسعه فرودگاه گرگان محسوب میشود. با اتمام عملیات ارتقای سطوح پروازی و با توجه به وجود TURN PAD در هر دو سر باند، از این پس هواپیماهای پهنپیکر نیز میتوانند عملیات APPROACH خود را از هر یک از طرفین باند پروازی انجام دهند. پروازهای حجاج با هواپیمایی سعودی به وسیله هواپیمای پهنپیکر 340 A در این فرودگاه انجام می شوند.