فرودگاه اراک
فرودگاه بینالمللی شهدای اراک (یاتا: AJK ایکائو: OIHR) (Arak Airport) فرودگاه اراک یکی از نخستین فرودگاه هایی است که در ایران تاسیس شده که تاریخ تاسیس این فرودگاه به درستی معلوم نیست اما تاریخ رسمی بهرهبرداری آن به سال ۱۳۱۷ باز میگردد.
اطلاعات تماس فرودگاه
مركز تلفن : 38868000 – 086
نمابر : 33689002 – 086
روابط عمومی : 38868000 – 086
اطلاعات پرواز : 199
وبسایت رسمی : arak.airport.ir
شرکتهای هواپیمایی فعال در فرودگاه
مسافری :
هواپیمایی فلای پرشیا : فرودگاه عسلویه
باری :
هواپیمایی پویا : فرودگاه مهرآباد، فرودگاه اربیل
امکانات فرودگاه
تاکسی، خدمات بانکی (cash less)، بوفه تغذیه، سرویس ویژه افراد توانخواه، میزخدمت الکترونیک، تهویه هوای سرد وگرم، کتاب برای مطالعه، سرویس بهداشتی معمولی و فرنگی، اورژانس
اشیاء گمشده
- در صورت گم کردن اشیاء درسالن هاي پروازي و يا محوطه فرودگاه به دفتر نیروی انتظامی مستقر در سالن مراجعه و يا با شماره تماس 38868000 تماس حاصل نمايند.
- در صورتی که اشیاء در داخل هواپیما جا مانده باشند به دفتر شرکت هواپیمایی مربوطه در فرودگاه مراجعه و يا با شماره شركت تماس حاصل نمايند.
- لازم به ذكر است مدارك شناسايي و هويتي مانند كارت ملي از طريق پست ارسال مي شود.
مقررات ورود و خروج حیوانات خانگی
1- ارائه اصل گواهی بهداشتی از دامپزشکی دولتی کشور مبدا که بیش از 7 روز از تاریخ صدور آن نگذشته باشد ( با درج نام صاحب حیوان )
2- ارائه اصل و کپی شناسنامه حیوان با درج مشخصات کامل آن و کلیه واکسنهای تلقیح شده بخصوص واکسن هاری (با درج نام صاحب حیوان)
3- ارائه اصل و کپی صفحه اول پاسپورت صاحب حیوان
4- دارا بودن میکروچیپ (در مورد پرندگان حلقه پا)
5- تعداد حیوانات خانگی همراه مسافر جهت ورود {سگ و گربه از هر گونه 2 قلاده (حداکثر 4 قلاده) پرنده از هر گونه 2 قطعه (حداکثر 10 قطعه)}
6- ورود وخروج حیوانات غیراهلی و گونه های خاص (CITIS) مستلزم ارایه تاییدیه از سازمان محیط زیست میباشد.
7- خروج حیوان بصورت باربری (CARGO) مستلزم هماهنگی با کشور مقصد بوده و مسئولیت هر گونه عواقب وخسارت ناشی از عدم هماهنگی بعهده صاحب حیوان میباشد.
8- ورود حیوان بصورت باربری (CARGO) ممنوع میباشد.
9- ورود و خروج خزندگان و ابزیان همراه مسافر ممنوع است.
لیست اهم اشیاء ممنوعه
به منظور رعایت اصول ایمنی و امنیتی ، محدودیت هایی جهت حمل بعضی از اقلام همراه مسافر وجود دارد که به شرح ذیل می باشد
حمل اقلام ذیل به طور کلی با هواپیمای مسافری ممنوع است :
- انواع مواد آتش زا و منفجره و سریع الاشتعال
- انواع کپسول و اسپری های شیمیایی تحت فشار مانند گاز اشک آور ، بیهوش کننده ، دفاع شخصی و گاز مایع
- انواع مواد اسیدی و خورنده مانند اسید و سرکه و …
ورود اقلام ذیل به داخل کابین هواپیما ممنوع است :
- انواع سلاح های گرم شامل سلاح های نظامی ، شکاری و ساچمه زن
- انواع فشنگ جنگی ، شکاری و ورزشی
- انواع اشیاء برنده مانند تیغ موکت بری ، بطری ، شیشه ، چاقو ، دشنه ، قیچی ، ناخن گیر ، تیغ جراحی ، پنجه بکس ، تیغ ریش تراشی و اشیاء مشابه
- انواع ابزار مانند پیچ گوشتی ، آچار چکش ، سیم ، طناب و …
- انواع اسلحه اسباب بازی که شباهت زیادی به اسلحه حقیقی دارند.
تاریخچه فرودگاه
فرودگاه اراک یکی از نخستین فرودگاه هایی است که در ایران تاسیس شده که تاریخ تاسیس این فرودگاه به درستی معلوم نیست اما تاریخ رسمی بهرهبرداری آن به سال ۱۳۱۷ باز میگردد.
در اوایل سده ۱۳۰۰ خورشیدی و در پی تأسیس ۳ کنسولگری انگلستان، آلمان و سوئیس در اراک، کمپانی هایی نظیر زیگلر که مرکز اصلی آن در منچستر انگلستان بود در این شهر تأسیس شدند که کار آنها مربوط به خرید فرش های دستباف از اهالی شهر و روستاهای اطراف بود.
به دلیل دوری این شهر از دریا و نبود امکانات دریانوردی، این انگلیسی ها بودند که برای نخستین بار به فکر تأسیس یک فرودگاه در اراک افتادند و نام آن را بالانخانه گذاشتند و خود آن را اداره می کردند.
با آغاز جنگ جهانی دوم و حضور متفقین در ایران، این فرودگاه به دست نیروهای انگلیسی تسخیر شد و تا پایان جنگ کماکان در دست آنان بود. در همین زمان بود که ۲ ساختمان سیلو مانند در این فرودگاه ساخته شد. در جریان جنگ جهانی دوم این فرودگاه کانونی برای پرواز هواپیماهای نظامی بود و بیشتر برای ترابری اسلحه و سرباز از آن استفاده میشد و به همین جهت به مقاصد مختلف داخلی و خارجی پروازهای متعددی را انجام میداد که از آن جمله میتوان به، فرودگاه بوشهر، فرودگاه آبادان، و فرودگاههای هیثرو لندن، بغداد و فرودگاههای مختلف کشور هند اشاره کرد.
این فرودگاه تا دهه ۴۰ شمسی کماکان برپا بود و از آن پروازهایی انجام میشد که می توان به پرواز محمدرضا پهلوی در شهریور ماه ۱۳۴۱ به اراک اشاره نمود.
فرودگاه جدید اراک به دستور و با نقشه امیر عباس هویدا نخستوزیر محمدرضا پهلوی در دهه ۴۰ خورشیدی جانمایی شد و کار ساخت آن در دهه ۵۰ آغاز شد که با پیروزی انقلاب ایران کار ساخت این فرودگاه تعطیل شد. تا اینکه در سال ۱۳۶۷ شمسی کار ساخت آن دوباره از سر گرفته شد.
در سال 1366 کار مطالعاتی احداث این فرودگاه از طریق استان مرکزی و با نظارت سازمان هواپیمایی کشوری، در شمال شرقی شهرستان اراک و در قسمت کویر میقان، همجوار با اکوتوریسم دریاچه نمک میقان؛ در اراضی به وسعت 470 هکتار آغاز گردید و در شهریور 1378 با اتمام کار عملیات احداث ساختمانهای اداری و جانبی و باند پروازی توسط ریاست جمهوری وقت افتتاح شد.
منابع : wikipedia.org – arak.airport.ir