خانه تاریخی پیرنیا

خانه تاریخی پیرنیا (موزه مردم شناسی کویر)

خرید بلیط هواپیما
خرید بلیط قطار
خرید بلیط اتوبوس
تور
تور استانبول
توضیحات:

موزه مردم شناسی نایین

خاندان پیرنیا در دوره قاجار، از جمله خانواده ‎های سرشناس و بزرگی بودند که مردان بزرگی را در دامان خود تربیت کردند. جد بزرگ خاندان پیرنیا، «میر عبدالوهاب» است. فرزند او، «مشیرالدوله» از صاحب منصبان عصر مشروطه و از نوادگان او، حسین پیرنیا که نماینده مجلس و استاد دانشگاه و بنیان‌ گذار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بود و همچنین باقی نوادگان هر کدام در پست‌ های مهم دولتی در دوره‌ های قاجار و پهلوی مشغول به کار بودند.

میراث این خاندان بزرگ در شهر نائین جایی در نزدیک مسجد جامع این شهر قرار دارد. خانه‌ ای که پیش‌تر به حاکم نایین تعلق داشت و در دوران قاجار به خاندان پیرنیا رسید. چند سال پس از انقلاب این خانه تاریخی به ثبت ملی رسید و در حال حاضر تبدیل به موزه مردم شناسی نایین شده است. یکی از بهترین نمونه های خانه های سنتی تاریخی در نایین، این خانه با سبک معماری صفوی است.

یکی از مهمترین ویژگی‌ های این خانه، تزئینات ظریف و زیبای آن شامل گچ‌بری و نقاشی است که به صورت تزیینات دیواری نمود یافته است. این نقش مایه‌ ها شامل نقوش گیاهی، هندسی و همچنین حیوانی هستند. داستان‌ های کهن ایرانی از جمله خسرو و شیرین، به صورت گچ‌بری به تصویر کشیده شده است. خانه پیرنیا هم‌ چون سایر خانه‌ های اصیل ایرانی، از بخش‌ های مختلفی از جمله دالان، عمارت اصلی یا شاه‎نشین، هشتی و باغچه هایی پر دار و درخت تشکیل شده است. خانه پیرنیا در شهر نائین، شیوه معماری دوره صفوی را به نمایش می‌ گذارد.

امروزه خانه پیرنیا تبدیل به موزه مردم‌ شناسی شده است. در این موزه از گیاهان دارویی گرفته تا اسلحه و همچنین ظروف زیبا نگهداری می‌ شود. همچنین بخشی از اتاق‌ های موزه نیز به نمایش لباس‌ های تاریخی به خصوص مربوط به دوره قاجار تعلق دارند. علاوه بر تماشای اشیای موزه، می‎توان از فروشگاه صنایع دستی آن، سوغات شهر نائین را به یادگار خرید و در چایخانه آن، میهمان میراث خاندان پیرنیا شد و خستگی در کرد.

برای رسیدن به خانه پیرنیا باید از اصفهان به سمت نائین رفت. در شهر نائین، این خانه در خیابان مسجد جامع و روبروی این مسجد واقع شده است و امکان بازدید از آن همه روزه به غیر از روزهای دوشنبه و همچنین تعطیلات رسمی فراهم است.

منبع : visitiran.ir/fa

دیدگاه‌ها
اشتراک در
اطلاع از
امتیاز دهی
شرح تجربه
تجربه
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها