گردنه حیران

گردنه حیران

نقد و بررسی

توضیحات

گردنه حیران

اگر اهل سفرهای جاده ایی هستید و از طی کردن مسیر با ماشین لذت می برید و برای رسیدن به مقصد بارها و بارها توقف کرده و از زیبایی ها لذت می برید، به شما جاده ایی زیبا و شاهکاری تمام عیار از طبیعت را پیشنهاد می دهیم.در شمال غربی کشور در میان جاده ی جادویی آستارا به اردبیل جاده ایی با نام گردنه حیران قرار گرفته است. برای آشنایی بیشتر با ایران نیهون همراه باشید.

گردنه حیران یکی از زیباترین مسیرهای جاده ایی در ایران و جاهای دیدنی گیلان می باشد که گردشگران بسیاری را جذب این همه زیبایی می کند و به این جاده می کشاند، این جاده در منطقه مرزی واقع شده و از یک سو زیبایی های ایران و از سوی دیگر جنگل های کشور آذربایجان قابل دیدن می باشد.

ویژگی ها

طول این جاده 35 کیلومتر و در میانه جاده ی آستارا به نمین اردبیل قرار گرفته است، گرنه حیران یکی از شگفت انگیز ترین و مبهوت کننده ترین جاده های کشور می باشد که در منطقه ییلاقی واقع شده است و آخرین منطقه از مناطق حفاظتی استان گیلان می باشد. وجه تسمیه این منطقه بعلت زیبایی بی نظیرش می باشد که هر مسافر و گردشگری با ورود به این جاده حیران این همه زیبایی می ماند.

فاصله این جاده تا اردبیل حدود 45 دقیقه است و در حقیقت حیران اسم روستایی است که در آستارا واقع شده است و به حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تقسیم شده است و همه این بخش در انتهایی ترین قسمت استان گیلان واقع شده است.منطقه گردنه حیران از یک سمت مشرف به کوه های پوشیده از جنگل و در طرف دیگرش دره ایی مه گرفته که آدم احساس می کنه عمق بسیاری دارد اما این در صورتی است که نه دره عمیق هست نه خود منطقه، ارتفاع بلندترین نقطه از سطح دریا 1500 متر و علت اصلی این مه هم رطوبت دریای خزر می باشد که تقریبا دائمی می باشد.

آب و هوای

در هر زمان از سال که به گردنه حیران سفر می کنید آب و هوایش خنک و مرطوب می باشد، متوسط هوای این منطقه در دو فصل بهار و تابستان که اردبیل از لحاظ شرایط آب و هوایی به اوج خود می رسد، در خنکترین زمان 11 درجه سانتی گراد و در گرمترین زمان 32 درجه می باشد.

این منطقه در هر فصلی قشنگی های خاص خود را دارد اما بهترین فصل سفر از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور است، در فصل پاییز درخت های منطقه به رنگ های مختلفی در آیند و در زمستان به دلیل بارش سنگین برف و مه غلیظ گردنه حیران بسته است.

جاهای دیدنی

یکی از جاهای دیدنی خود این منطقه می باشد که در یک طرفش پارک ملی هیرکان و متعلق به کشور آذربایجان می باشد و در طرف دیگرش کم کم دره ایی واقه شده است که با وجو گاو و گوسفند ها و علف و کلبه هایش یک منظره بی نظیر را مشاهده می کنید.

روستای حیران

روستای حیران یکی از جاهای دیدنی گردنه حیران می باشد و در 30 کیلومتری آستارا واقع شده است که جمعیت آن 70 نفر می باشند و وسعت آن 22000 هکتار است.روستای حیران با آب وهوای خنک و دلپذیرش یکی از مکان هایی است که با فرار از گرما می شود به آن پناه برد.

روستای مشند

این روستا در 18 کیلومتری جاده آستارا به اردبیل واقع شده است و معنای مشند در زبان تالشی به معنای زنبور است و مشند یعنی جایگاه زنبورها، این روستا با طبیعت بکر و زیباش یکی از جاهای دیدنی گردنه حیران می باشد.

روستای کشفی

روستای کشفی نیز در 15 کیلومتری جاده آستارا به اردبیل واقع شده است و محیط آرام و هم خوش آب و هوایش برای استراحت و کوهپایه هایش برای کوهنوردی مناسب است.

دهکده گردشگری حیران

مجموعه توریستی تفریحی حیران یکی از جاهای تفریحی گردنه حیران می باشد که در 35 کیلومتری جاده آستارا به اردبیل و در منطقه معروف حاجی امیر واقع شده است، این مجموعه در سال 1390 شروع به کار کرده است و در حاشیه کوهستان قرار گرفته است و ایستگاه بالای آن به جنگل های فندقلو می رسد. یکی از تفریح های هیجان انگیز در این مجموعه تله کابین سواری می باشد که از دل جنگل ها می گذرد.طول این تله کابین 1752 متر می باشد و 6 کابین معمولی و سه کابین وی آی پی دارد، 1350 نفر در هر ساعت می توانند با این وسیله جا به جا شوند.

از دیگر امکانات تفریحی این مجموعه می توان به پیست کارتینگ با 50 ماشین که در 1000 متر می توان آنها را راند اشاره کرد، اما یکی از بهترین تفریحات این است که شما می توانید طولانی ترین و بلندترین سورتمه ایران را سوار شوید این سورتمه ر مسیر رفت 120 متر ارتفاع دارد اما در برگشت ارتفاع آن 1200 متر می شود و بسیار هیجان انگیز است.

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو

یکی از شگفتی های گردنه حیران به جنگل های فندقلو آن است، این جنگل در 10 کیلومتری نمین و 30 کیلومتری آستارا واقع شده است.وسعت این جنگل 16 هکتار می باشد و زمانی که از گرمای هوا به ستوه آمدید می توانید به این جنگل ها بروید.

تصاویر