9 حقیقت جالب درباره فرهنگ زندگی مردم ژاپن

9 حقیقت جالب درباره فرهنگ زندگی مردم ژاپن

9 حقیقت جالب درباره فرهنگ زندگی مردم ژاپن که در سفر به این کشور با آنها باید آشنا شوید در ادامه با مجله گردشگری ایران نیهون همراه باشید.

در ژاپن خوردن گوشت اسب به صورت خام، یک امر طبیعی است

بسیاری از ما وقتی درباره‌ی خوردن گوشت اسب آن هم خام و سرد فکر می کنیم، حالمان ممکن است بد شود. ولی گوشت خام اسب در زبان ژاپنی “باساشی” نام داشته و یکی از غداهای منحصربفر و خاص در منوی بسیاری از رستوران های ژاپن است. این غذایی نیست که ژاپنی ها تازه به فکر خوردن آن افتاده باشند. اکنون چندین هزار سال است که گوشت خام اسب یکی از غذاهای لذیذ مردم این کشور است.

باساشی از گوشت گاو و یا خوک بسیار مفیدتر است و احتمال ابتلا به “اشریشیا کلی” نیز از طریق آن بسیار کمتر است. در گوشت اسب، مقادیر فراوانی پروتئین و اسید لینولئیک وجود دارد و در عین حال، کالری نسبی کمتری نیز دارد. جالب است بدانید که گوشت اسب منجر به افزایش طول عمر می شود.

بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی در سال 2013، ساکنین استان “ناگانو” در ژاپن، بیشترین میانگین طول عمر را در این کشور دارند. عمر متوسط مردان این منطقه بیش از 80 سال است و عمر زنان نیز از 87 سال فراتر می رود. آنها راز طول عمر خود را خوردن گوشت اسب می دانند.

1500 زمین لرزه در سال

کشور ژاپن کشوری زیبا و در عین حال کشور بسیار خطرناکی است. این خطر به خاطر آمار جرم و جنایت بالا نبوده و برعکس، از نظر شاخص جنایت می توان گفت که ژاپن یکی از آرام ترین و امن ترین کشور های دنیا است. مشکل اینجاست که ژاپن یکی از زلزله خیز ترین مناطق دنیا به شمار می آید.

ژاپن هر ساله با نزدیک به 1500 زمین لرزه دست و پنجه نرم می کند. خوشبختانه اکثر این زلزله ها تنها تکان های خفیف اعماق زمین هستند ولی تکان های شدید و خانمان سوز نیز به وفور اتفاق می افتد. در گذشته زمین لرزه های ژاپن جان هزاران نفر را گرفته و خسارات میلیارد دلاری بر جای می گذاشتند.

دلیل اصلی زمین لرزه های ژاپن به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور می باشد. ژاپن بر روی 4 گسل فعال و محل اتصال صفحات و پوسته های متحرک زمین قرار دارد. هنگامی صفحات زیرزمینی به حرکت در می آیند، زمین لرزه رخ می دهد. در سال 2011 میلادی، حرکت لایه های تحتانی زمین به شدت فعال شد و فاجعه ای را بر جای گذاشت.

آن زمین لرزه به نام “توهوکو” با قدرت تخریب 9 ریشتر به عنوان بزرگ ترین و قدرتمند ترین زلزله ی تاریخ ژاپن شناخته شد. با این که زلزله ی “توهوکو” قدرتمندترین زلزله ی ژاپن بود ولی مخرب ترین زمین لرزه ی ژاپن در سال 1923 میلادی رخ داد. این زلزله با نام “کانتو” با اینکه 7،9 ریشتر قدرت داشت ولی جان 142800 از ساکنین ژاپن را گرفت. این بزرگترین فاجعه ی ناشی از زمین لرزه در ژاپن بوده است.

ژاپن، کشور دستگاه‌های فروش اتوماتیک

در کل ژاپنی ها علاقه ی بسیاری به دستگاه هایی که به صورت اتوماتیک به شما چیزی را می فروشند دارند. در این کشور نزدیک به 5520 نوع دستگاه فروش خودکار (اتوماتیک) قرار دارد. در طول سالیان متمادی، این دستگاه ها پیشرفته تر نیز شده اند. استفاده از برخی از این دستگاه ها بسیار راحت بوده و برخی بسیار عجیب طراحی و ساخته می شوند.

در اکثر کشورهای دنیا، دستگاه های فروش خودکار اغلب چیپس، پفک، شکلات و انواع نوشیدنی ها را می فروشند. ولی ژاپنی ها با قدرت تخیل بالای خود، دستگاه های فروش خودکار را کمی تغییر داده و اقدام به خلق نوآوری نموده اند.

جالب است بدانید که در بسیاری از دستگاه های این کشور می توان مواد غذایی نظیر تخم مرغ تازه، کیسه های برنج، دسته گل طبیعی، کاغذ توالت، کاندوم، چتر، ماهی زنده، نشریه های استراحت برای بزرگ سالان و هر آنچه که فکرش را بکنید تهیه نمود. همه ی اینها برای بسیاری شاید کمی عجیب به نظر برسد ولی خرید از این دستگاه ها بسیار راحت و بی دردسر است.

ملچ ملوچ کردن با صدای بلند در هنگام خوردن غذا کاملا طبیعی است.

غذا خوردن با صدای بلند در هنگام صرف سوپ و یا رشته، امری است در غرب به عنوان بی فرهنگی و بی ادبی فرد به شمار می رود. ولی در ژاپن همه چیز برعکس است. خوردن غذا با ملج و ملوچ حتی در ملاء عام نیز کاملا طبیعی و معمول بوده و حتی توصیه نیز می شود.

وقتی ژاپنی ها سوپ داغ و یا رشته فرنگی “نودل” می خوردند، با صدای بلند سوپ را هورت می کشند و از نظر غربی ها، گویی نشخوار می کنند و مثل خوک غذا می خوردند. چرا؟ دلیل آن ساده و بسیار جالب است. وقتی کسی در ژاپن ملچ و ملوچ می کند این نوعی فهماندن احساس لذت از خوردن به آشپز است.

این حرکت بدان معناست که “آنقدر غذا خوشمزه است که من همه آن را می خواهم در دهانم جا کنم و هر طور شده همش را تا آخر سر بکشم”. به عبارت دیگر، این یک نوع تشکر از آشپز به خاطر طبخ این شاهکار آشپزی است.

بیسبال، ورزش مورد علاقهی ژاپنی ها

با این که ورزش ملی ژاپن “سومو” است ولی محبوب ترین رشته ی ورزشی این کشور بیسبال یا به ژاپنی “یاکی او” است. این ورزش توسط یک ورزشکار آمریکایی به نام “هوراس ویلسون” به ژاپن آورده شد. در سال 1873 میلادی در دانشگاه توکیو، به رهبری آقای ویلسون، اولین مسابقه ی بیسبال برگزار شد. از آن زمان به بعد بود که ورزش “یاکی او” محبوب ترین رشته ی گروهی یا تیمی در ژاپن شد.

در ژاپن 2 لیگ برتر حرفه ای در رشته ی بیسبال وجود دارد. یکی لیگ “اقیانوس آرام” و دیگری لیگ “مرکزی” نام دارد. از این گذشته ورزش بیسبال در مدارس و دانشگاه های کل کشور نیز بازی می شود. بسیاری از شهروندان، بازی های میان مدرسه ای بیسبال را از تلوزیون دنبال می کنند و حتی بسیاری از بازی های دوستانه ی این رشته از شبکه ها و کانال های ملی ژاپن نیز برای علاقه مندان پخش می شود.

آمار بالای خودکشی در ژاپن

همان طور که گفتیم، ژاپن کشوری غنی با تاریخ و فرهنگ شگفت انگیزی است. اینجا کشوری بسیار زیبا و خانه ای برای انسانهای منظم، به روز، پرتلاش و از همه لحاظ موفق است. ولی به قول معروف، آسمان در همه جایش آفتابی نبوده و ابرهای تیره نیز وجود دارد. در ژاپن آمار بالای خودکشی بیداد می کند. هر ساله بیش از 30 هزار زن و مرد اقدام به خودکشی می کنند. بر اساس آمار دریافتی، حدود 25 نفر از 100 هزار شهروند ژاپنی دست به خودکشی می زنند.

خودکشی در ژاپن به یکی از معضلات جدی اجتماعی در این کشور تبدیل شده است. متاسفانه این موضوع دلیل اصلی مرگ دختران از سن 15 الی 34 سالگی و مردان از سن 20 الی 44 سالگی است.

چرا در یکی از مستقل ترین و پیشرفته ترین کشورهای دنیا، با چنین آماری رو به رو هستیم؟ به نظر می رسد که بزرگترین دلیل این معضل، مسئله‌ی بیکاری میان جوانان است. بسیاری از کارمندان بلافاصله پس از اخراج از کار و از دست دادن شغلشان اقدام به خودکشی می کنند.

قضیه وقتی غم انگیز می شود که متوجه می شویم بسیاری از این کارمندانی که در کار با مشکل مواجه شده و دست به خودکشی زده اند، فارغ التحصیلان اخیر دانشگاه ها بوده اند. از دیگر دلایل خودکشی میان شهروندان ژاپن می توان به افسردگی و مشکلات مالی اشاره نمود.

استفاده آب مشترک برای استحمام

حمام برای ژاپنی ها نه تنها مکان شستشو است، بلکه محلی است برای استراحت بدن و آزادسازی ذهن، روح و روان. به همین دلیل بسیاری از ژاپنی ها عصرها استحمام می کنند و به چشمه های آب معدنی داغ می روند. برخلاف دنیای غرب، خانواده ی ژاپنی از یک وان پر شده از آب برای تمامی اعضا استفاده می کند. آنها به ترتیب از پدر گرفته تا مادر و فرزندان، به صورت جداگانه در یک وان پر شده از آب گرم دراز می کشند.

تقریبا در خانه‌ی تمامی ژاپنی ها، وان وجود دارد ولی بیشتر برای آرامش تن استفاده می شود تا برای شستشو. اشتباه متوجه نشوید. ژاپنی ها به بهداشت فردی بسیار توجه می کنند. پروسه ی شستشو بدین صورت انجام می گیرد که نخست پدر خانواده خود در تشتی جداگانه به دقت می شوید و سپس در وان دراز می کشد. بدین ترتیب هیچ گونه چرک و کثیفی وارد آب نمی شود. به همین خاطر آب همچنان زلال باقی مانده و این پروسه به همین ترتیب برای دیگر اعضای خانواده نیز جداگانه تکرار می شود.

جالب است بدانید که اگر این کسی میهمان خانواده ی ژاپنی باشد، افتخار دراز کشیدن در این وان در وهله ی اول به او داده می شود.

بسیاری از خیابان های ژاپن فاقد نام هستند.

بله درست شنیدید. پس چطور می توان در شهری که خیابان های آن اسمی ندارند گم نشد؟

ژاپنی ها از سیستم آدرس دهی خودشان استفاده می کنند. آنها به جای استفاده از نام خیابان، از شماره ی ساختمان ها استفاده می کنند.

هر خانه ای در ژاپن یک شماره ی منحصربفرد دارد. این شماره کار همان آدرس خودمان را انجام می دهد. فضاها و خیابان های میان ساختمان ها و بلوک ها بدون اسم باقی می مانند. برای مثال در ژاپن اغلب اینطور آدرس می دهند: “من در بلوک 2 زندگی می کنم” یا “من در بلوک 13 کار می کنم”

آنها مثل دیگر کشورها نمی گویند که مثلا من در خیابان پرتقالی یا مثلا جنب بزرگراه درخت زندگی می کنم.

این سیستم آدرس دهی برای بسیاری از کشورهای غربی، بی فایده و گمراه کننده به نظر می رسد ولی حقیقت اینطور نیست. خیلی راحت و سریع می شود به چنین سیستمی عادت کرد. با استفاده از نقشه براحتی می توان منطقه و محل مورد نظر را شناسایی و پیدا کرد.

برای مثال اگر رستورانی که شما در توکیو به دنبال آن هستید در محله ی 12 شهر قرار داشته باشد، باید در نقشه به دنبال محله ی شماره ی 12 بگردید. شک نکنید که شما متوجه خواهید شد که محل مورد نظر در کجا واقع شده است. از این گذشته بیایید و خودتان قضاوت کنید:

به خاطر سپردن اعداد راحت تر است یا به خاطر سپردن کلمات عجیب و غریب خیابان که در هر زبانی با هم فرق می کنند؟

فرزند خواندگی پسران و مردان بالغ در ژاپن کاملا عادی است.

همانطور که می دانید در اکثر کشورهای جهان و غرب، زوجین ترجیح می دهند اغلب نوزادان و کودکان شیرخواره را به فرزندی قبول کنند. دلیل فرزند خواندگی در این کشورها از ناباروری زوجین گرفته تا یک قول شرف و غیره ممکن است مختلف باشد. ولی در ژاپن همه چیز متفاوت است. بسیاری از خانواده های ژاپنی و مخصوصا قشر ثروتمند جامعه، پسران بالغ را به فرزندی قبول می کنند. چرا؟

این موضوع 2 دلیل اصلی دارد. نخست اینکه فرزند پسر، نسل را ادامه می دهد و به نوعی جانشین پدر است. در ژاپن نیز همانند بسیار از کشورهای دنیا، سیستم مردسالاری و یا پدرسالاری در خانواده رواج دارد و نام خانوادگی از طریق فرزندان پسر ادامه پیدا می کند. زوج هایی که فرزند پسر ندارند و تنها دختر دارند برای ادامه نام نسلشان براحتی می توانند به فکر فرزند خواندگی یک پسر در خانواده باشند.

دلیل دوم این است که فرزند پسر می تواند به عنوان منبع درآمد پشتیبان برای خانواده باشد. این موضوع هنگامی رخ می دهد که خانواده در وضعیت مالی دشواری قرار داشته باشد. همچنین فرزند پسر می تواند در تجارت و کسب و کار به خانواده کمک کند. این نوع از فرزند خواندگی میان خانواده های ثروتمندی که یک تجارت و یا شرکت بزرگ دارند رواج دارد.

به گزارش خرداد به نقل از صدای روسیه، پسران جوان و بالغ می توانند همه ی ثروت و دارایی یک خانواده را به ارث برده و تجارت را در دستان خودش بگیرد و یا حتی تجارت خودشان را راه اندازی کنند. همچنین اگر پدر خانواده با وجود داشتن فرزندان پسر ببیند که فرزندانش به درد کار نمی خوردند نیز ممکن است یک مدیر خوب را به فرزندی قبول کند.

برچسب ها:
5 1 رای
امتیاز بدهید
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات